6 geweldige trucs om het meeste uit uw zeilbeginvoorwaarden te halen – zeilen

thumbnail

Welke top tien zeiltips helpen je om op de meest leuke en veilige manier van zeilen te genieten?

Het zal je misschien verbazen dat het allemaal begint lang voordat je aan boord van je zeilboot stapt. Gebruik deze weinig bekende geheimen voor dagzeilen, weekendcruisen of voor kust- en offshore-zeilen.

1. Pak de juiste kleding in.

Er is een gezegde dat zoiets zegt als: “Er bestaat niet zoiets als slecht weer, alleen slechte kleding”. Maakt veel zin, vooral in een dynamische omgeving zoals zeilen. Stel een kleine plunjezak samen met de “must have” zeiluitrusting. Inclusief een vuile weerjas, volledige verandering van kleding, breedgerande hoed. Op die manier, als je spray of regen krijgt of langer buiten blijft dan verwacht, blijf je droog en warm (of koel) in bijna elk zeilweer.

2. Neem je eigen “grijptas” mee.

Verzin een persoonlijke “must-have” tas. Stem de inhoud af op het type zeil dat u doet. Je tas is het enige dat je in een noodgeval grijpt. Als u om welke reden dan ook de boot moet verlaten, hebt u gemeenschappelijke items nodig, zoals extra sleutels, portemonnee, mobiele telefoon, wisselgeld en identificatie om veilig thuis te komen. Pak nu uw persoonlijke handtas in om u gemoedsrust te geven voor veiliger varen.

3. Draag een zeilmes.

Sail World vertelde kort geleden een tragisch verhaal over een jong tienermeisje. Haar zeilboot sloeg om. Ze had zich met een harnas aan de boot vastgemaakt. Toen ze omsloeg, schildpadde de boot (omgedraaid – van onder naar boven) bovenop haar. Ze was niet in staat zichzelf uit het harnas te ontwarren en verdronk.

Het is begrijpelijk dat mensen de neiging hebben messen en soortgelijke apparatuur aan hun riem te mijden. Het is een beetje zwaar, voegt bulk toe op een warme dag en velen varen graag onbezwaard. Zoek een klein compact mes dat in een schede past of een clip heeft die aan uw zeilshort wordt bevestigd. Draag het als je gaat zeilen. Niet onder verpakt in een tas – maar op je korte broek of broek. Als je het nodig hebt om touw te snijden of in een noodgeval, zal het bij je zijn, klaar in een oogwenk.

4. Bouw polssterkte op.

Wist je dat polsletsels en pijnlijke zeelieden pesten? Je gebruikt je polsen om de boot te besturen, op lieren te slingeren, zeilen te hijsen of te laten zakken, het anker te laten zakken of te heffen, vooruit of achteruit te gaan op de boot, of jezelf onder in de cabine te zetten wanneer je overhelt. Gebruik een zachte bal zoals een tennisbal en knijp; tien seconden vasthouden; vrijlating. Herhaal dit terwijl u meerdere keren per dag loopt of zit. Deze eenvoudige oefening zal helpen om deze vaak vergeten vitale spier snel en gemakkelijk op te bouwen en de kans op letsel aan boord van een zeilboot te verminderen.

5. Luister naar de 24-uurs weersvoorspelling.

Verwacht langer buiten te zijn dan je van plan bent. Schakel de weerradio in en luister naar de voorspelling voor de komende 24 uur. Hoe zal de wind verschuiven? Zal dit een lange harde slag veroorzaken om terug te keren naar de jachthaven of de pier? Als u een dagzeil gaat maken, overweeg dan om vroeg naar wind te zeilen, zodat de terugvaart gemakkelijk te bereiken of te rennen is. Zoek naar ankerplaatsen langs uw vaarroute voor het geval het weer vies wordt. Word weerwijs om je zeilplezier en veilig te houden voor jou en je zeilploeg.

6. Ken uw verankeringstechnieken.

Geen enkel stuk vitale zeiluitrusting wordt meer genegeerd dan het bootanker. Zorg ervoor dat het anker aan boord van een boot waarop u vaart binnen 10 seconden klaar is om te dalen. Controleer de delen van het anker vanaf het bittere uiteinde van het anker reed waar het aan uw boot vastbindt, helemaal langs het touw reed, ankerketting, ankerkettingen en alle delen van het anker zelf (ring, schacht, botten). Houd deze # 1 levensverzekeringsuitrusting in topconditie voor zorgeloos zeilen wereldwijd.

7. Inspecteer uw zeilboot van boeg tot achtersteven.

Begin bij de boeg en controleer het anker, reddingslijnen, spanschroefkoppelingen, splitpen integriteit, staand want zoals boom vangs, reizigerslijnen, grootschoot en Genua-bladen. Zoek naar schaaflijn, ontbrekende splitpennen, gebogen ankerschacht of vervormde spanschroeven. Neem vijf minuten om uw boot te controleren voordat u op weg gaat om u de hoofdpijn te besparen van een onverwacht passend falen onderweg.

8. Gebruik zeekaarten samen met elektronica.

Lees het openingsscherm van elke elektronische GPS of kaartplotter en de disclaimer waarschuwt voor volledige afhankelijkheid van die uitrusting. Koop de papieren kaarten die u nodig heeft voor uw vaargebied. Als u overdag vaart, neem dan mee aan boord van een grootschalige (vergrote) kaart van uw zeilgebieden. Als u langs de kust vaart, hebt u navigatiekaarten van de kustlijn, toegangen tot havens en binnenhavengebieden nodig. Offshore-zeilers hebben hetzelfde en meer nodig. Papieren kaarten ondersteunen de elektronica. Elektronica kan nooit papieren kaarten vervangen. Blijf veilig en gezond wanneer u de papieren kaarten bij zich hebt die u nodig hebt voor zeilveiligheid.

9. Oefen bootmanoeuvres en controle.

Besteed een deel van elke zeildag en oefen een specifieke manoeuvre. Gooi een spatbord overboord en kopspijker of jibe om te zien of u uw boot naar het spatbord kunt varen, langs het object kunt stoppen met de zeilen zwaaiend en het object kunt ophalen. Hoe meer je p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top