Draadloze opties voor een pilootluchttelefoon

thumbnail

Technologische innovaties van de afgelopen :

Jaren hebben consumenten bevrijd van de beperkingen van bedrade apparaten. Bluetooth, wifi en mobiele telefoons hebben in wezen vaste elektronica in musea en geschiedenisboeken gedwongen. Naar aanleiding van dit voorbeeld hebben fabrikanten van luchtvaartheadsets diverse keuzes voor draadloze oortelefoons geïntroduceerd.

Pilot luchtvaart-headset-opties hebben vliegers altijd een vrij brede selectie van functies en prijzen geboden. In de afgelopen tien jaar hebben headsetbedrijven modellen geïntroduceerd met de nieuwste mobiele telefoons en audio-entertainment. Meer recent werden oortelefoonselecties uitgerust met Bluetooth-aanbiedingen van dezelfde audio- en mobiele telefoonfuncties, waardoor piloten geen verbinding meer konden maken met deze apparaten via snoeren. Nu zijn pilothoofdtelefoons zelf beschikbaar zonder de beperkingen van bekabelde verbindingen. Hoewel draadloze modellen nu al enkele jaren bestaan, blijven nieuwe modellen en geavanceerde functies op de markt komen.

Hoe werken ze?

Draadloze headsets maken gebruik van de 2,4 GHz radiofrequentieband, die gewoonlijk wordt gebruikt voor verschillende draadloze datatechnologieën over de hele wereld. De headsets werken met een basiseenheid, die wordt aangesloten op de radio / comm van het vliegtuig. systeem via conventionele headsetaansluitingen om transmissies te verzenden en ontvangen via de 2,4 GHz RF (radiofrequentie). Audio-uitzendingen springen tussen de headset en het basisstation, net zoals een draadloze telefoon werkt met het dockingstation, om piloten te voorzien van ongebonden cockpitcommunicatie.

Voordelen van draadloos werken

Naast de overduidelijke vrijheid om los te komen van het communicatiesysteem van het vliegtuig, bieden draadloze headsets nog vele andere voordelen voor gebruikers. Bovenaan de lijst staat het gebrek aan koorden om rond te werken. In de kleine cockpits van vliegtuigen voor algemene luchtvaart is bekend dat koptelefoonkoorden vast komen te zitten in stoelrails, waarop passagiers inzittenden het vliegtuig binnenkomen en verlaten, en vergeten door dragers die proberen voorbij de lengte van het koord te komen. Draadloze hoofdtelefoons negeren de mogelijkheid van snoerbeschadiging en whiplash die hun bedrade broeders kunnen oplopen.

Draadloze headsets bieden ook een

bepaald gebruiksgemak dat niet wordt aangeboden door gekoppelde modellen. Op lawaaierige luchthavenhellingen hebben piloten nu de mogelijkheid om hun koptelefoon te dragen tijdens externe preflightinspecties en tankwerkzaamheden. Audio- en mobiele telefoon Bluetooth-functies stellen piloten ook in staat tijdens deze activiteiten te bellen, waardoor ze een vliegplan kunnen indienen, een auto kunnen reserveren of brandstof kunnen bestellen. Deze handsfree mogelijkheid om te multitasken bespaart piloten tijd en beschermt tegelijkertijd hun gehoor. Bovendien kunnen piloten blijven praten met inzittenden van het vliegtuig zolang ze binnen het bruikbare bereik van de headset blijven.

De selectie van de 2,4 GHz-frequentie

is ook een verstandige keuze. Verschillende landen over de hele wereld hebben deze frequentie gereserveerd voor draadloze technologieën, dus deze headsets kunnen op verschillende locaties worden gebruikt. Omdat ze gebruik maken van de eenvoud van draadloze telefoonachtige bediening, is het gebruik eenvoudig en intuïtief.

Nadelen van draadloze oortelefoons
Draadloze hoofdtelefoontechnologie is niet zonder een paar nadelen. Het ontbreken van snoeren betekent dat het draadloze systeem een batterij moet gebruiken om te functioneren. Zoals alle apparaten op batterijen, moet het draadloze systeem periodiek worden opgeladen om te blijven werken.

Bovendien betekent de wereldwijde populariteit

van de 2,4 GHz-frequentie dat de bandbreedte soms verzadigd kan raken, wat kan leiden tot mogelijke interferentie. De vereiste voor een basiseenheid betekent ook dat het systeem niet volledig dradenvrij is, omdat het basisapparaat op de radio / comm van het vliegtuig moet worden aangesloten. systeem. Deze paar nadelen zijn echter meestal kleine problemen en gemakkelijk te verdragen voor de positieve eigenschappen van het systeem.

Overweeg de voordelen van een draadloze piloot luchtvaartheadset voor meer cockpitvrijheid en nut. De voortdurende ontwikkeling van draadloze technologie betekent dat fabrikanten van luchtvaartoortelefoons nieuwe draadloze opties blijven maken en introduceren. Overweeg de vrijheid om het snoer door te knippen voor uw volgende hoofdtelefoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top