Titaniumgebruik in vliegtuigonderdelen

thumbnail

Titanium is om vele redenen een nuttig materiaal voor het bouwen van vliegtuigonderdelen.

Ten eerste is titanium een gelegeerd metaal dat extreem licht is. Voor vliegtuigen is deze kwaliteit van cruciaal belang omdat het vliegtuig licht genoeg moet zijn om van de grond te tillen zonder dat krachtigere (en grotere) motoren nodig zijn om het voort te stuwen. De sterkte van Titanium is ook van cruciaal belang omdat vliegtuigen zware omstandigheden en hoge werkbelastingen ervaren. Over het geheel genomen is titanium precies wat de arts heeft besteld voor de grote meerderheid van gefabriceerde subeenheden, die een laag gewicht, een lange levensduur en een hoge sterkte vereisen.

Titanium is in staat om vele soorten schade te verduren met weinig impact op de metaallegering zelf. Titanium is bestand tegen hitte en chemicaliƫn zullen de externe samenstelling van titanium niet beschadigen. Blootstelling aan het milieu breekt titanium niet af, zelfs niet gedurende lange periodes. Industriƫle schade heeft geen invloed op de externe structuur. Verder zijn corrosieve verontreinigingen geen probleem als het gaat om titaniumproducten.

Wanneer specifiek naar vliegtuigmotoren wordt gekeken,

blijkt titanium een waardevol bezit te zijn. Vanaf het begin van de jaren tachtig werden interne titanium subcomponenten met succes in vliegtuigmotoren gebruikt. Dit verbazingwekkende metaal is toegepast bij het maken van vele motoronderdelen, waaronder waaiers, turbinestatoren, drukuitlaatmantels, typische roterende en statische motoronderdelen, compressieschijven en lagers. Deze legering wordt meestal toegepast in gebieden die een uitzonderlijk hoge sterkte, aanzienlijke duurzaamheid en een laag gewicht vereisen. Dit zijn kritieke elementen, waarmee rekening moet worden gehouden bij het bouwen van een vliegtuig.

Een ander gebied dat grote kracht vereist in combinatie met een licht gewicht is de vleugel.

Vleugelcomponenten bestaan vaak uit titanium. Over het algemeen wordt titanium gebruikt bij het fabriceren van interne subsamenstellen die in staat zijn om bijzonder hoge vliegbelastingen op te nemen. Titanium wordt ook vaak gebruikt in de interne structuur van de vleugel, met name in vleugeldozen of vleugelhouten die verband houden met de variabele vleugelprofielen. In een dergelijk geval worden gebruikelijke belastingen verbonden met statische vleugelconfiguraties aanzienlijk vergroot.

Het is eenvoudig om de aantrekkelijkheid van het gebruik van titanium bij het bouwen van vliegtuigen te begrijpen. Vanwege de vele kwaliteiten van titanium zijn zowel de vliegtuigveiligheid als de prestaties verbeterd door het gebruik van dit prachtige materiaal. Veel moderne ontwerpen hebben titanium in de constructie, zo niet overdreven dan binnen de interne mechanismen van het vliegtuig zelf. Zowel vliegtuigeigenaren als passagiers profiteren hiervan, dankzij de sterkte- en lichtgewichtfactoren die titanium bezit die helpen om vliegtuigen beter te laten presteren en veiliger te maken.

Hoewel je misschien geen vliegtuig bouwt,

kan titanium worden gebruikt voor verschillende andere productietoepassingen. Vind titanium van hoge kwaliteit via Titanium Metal Supply, een van de leiders in kwaliteitsmetaaltoevoer voor bedrijven en particulieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top